Днес в Стара Загора изтеглиха жребия за Световната купа по канадска борба

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров посрещна днес в сградата на общината най-силните състезатели, които ще вземат участие в Световната купа по канадска борба.

8-те мъже с най-силни ръце на планетата в категория до 100 кг. ще определят най-добрият сред тях в двубои, които ще се проведат на 6 и 7 юни в Общинската спортна зала в града (ДЗУ – бул. „Никола Петков“ 10).

Селекцията определи в Стара Загора да се състезават Арсен Лилиев (Русия), Дмитрий Трубин (Казахстан), Игор Мирошник (Украйна), Джон Брезенк (САЩ), Kрасимир Koстадинов (България), Тод Хътчингс (САЩ), Терънс Оперман (ЮАР) и Васили Дауташвили (Грузия).

За Стара Загора е гордост да бъде домакин на състезание от този ранг, подчерта Живко Тодоров. За нас е чест, че 8-те най-силни състезатели в света са тук и ще покажат много сила и адреналин. За първи път в България се провежда Световна купа по канадска борба и за нас е чест, че тя е при нас. Вярвам, че състезанието ще бъде изключително оспорвано и интересно, пожелавам успех на всички.

Председателят на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров благодари на кмета Живко Тодоров и на екипа на община Стара Загора за организацията и положените усилия, състезанието да се превърне в едно от най-добрите спортни събития за годината в страната. От името на всички той му подари 60-годишно отлежало червено вино, с пожелание всяка една глътка да предава мъдростта на поколенията.

От своя страна градоначалникът подари на всички състезатели реплика на монетата на Августа Траяна, както и рекламни материали за Стара Загора с пожелание да се връщат многократно в града.

След представянето на 8-те най-големи сред големите бяха определени състезателните номера на спортистите. След това се премина към тегленето на жребия за определяне на състезателните двойки. Това са:

Първи Арсен Лилиев срещу втори номер Терънс Оперман;

Трети Джон Брезенк срещу четвъртият Дмитрий Трубин;

Пети номер е Тод Хътчингс срещу шести Игор Мирошник;

Под номер седем е българската надежда Красимир Костадинов, който ще се състезава срещу Васили Дауташвили.

Схватките започват на 6 юни, 17.30 ч. веднага след официалното откриване на състезанието в Общинска спортна зала „Стара Загора“. Вход свободен.

Двубоите ще се излъчват в над 50 държави, в 12 отделни предавания, милиони зрители по целия свят ще могат да ги гледат. В България мачовете ще се излъчват по ТВ7, а в САЩ по най-гледаните телевизионни канали.

На 7-ми юни, четвъртък, от 18.00 часа ще бъдат излъчени на живо финалите и награждаването на победителите. Тогава ще стане ясно кой е непобедимият сред най-силните мъже на планетата.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram