Казанлък не е „етапен град” в колоездачната обиколка на България

Определен бе маршрутът на „62-та Международна колоездачна обиколка на България“, която ще се състои от 9 до 15 септември. Казанлък, след няколко години домакинство на проявата, ще е само в категорията „преминаващ град“ за колоната от „българския тур“, с вероятен „премиен спринт“ за състезателите.

Стартът на състезанието, което е от категория 2.2 на ЮСИ /Световната колоцентрала/, е на 9 септември, събота, в София. Първият етап е сутринта – до Пирдоп, а вторият – същия ден следобед до Троян през едноименния старопланински проход.

На следващия ден, 10 септември, колоната ще тръгне към Севлиево и ще финишира в Габрово /3-ти етап/. Четвъртият етап е на 11 септември – до Трявна през Велико Търново. На 12 септември е 5-ият етап, когато отново ще бъде преминат „Балкана“, този път през „Шипченския проход“. После – през Казанлък до финала в Стара Загора.

Шестата отсечка е на 13 септември – от Стара Загора до Бургас.

На следващия ден – 14 септември, „Стара планина“ ще бъде преодоляна за трети път – от Бургас през „Рижкия проход“ до Шумен /7-и етап/.

Последният, 8-и етап, е от Шумен през Варна, Албена и Балчик до Добрич. За първи път в историята на Обиколката финалът й ще е в „столицата“ на Добруджа. За втори път етапен град ще е Трявна, а отново, след едногодишно прекъсване – областна Стара Загора.

Дължината на етапите ще бъдат уточнени допълнително. Възможни са и евентуални промени по маршрута.

В състезанието, чието начало е през далечната 1924 година, ще участват около 20 отбора, от които поне три български.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram