Битки за място на финала при девойките старша днес

Два полуфинала ще предложи днешният ден от финалите на държавното първенство по волейбол за девойки старша възраст. В първия полуфинал от надпреварата противопоставя „Казанлък“ и „Звезди 94“, като мачът е от 15:00 ч. Вторият полуфинал ще срещне ЦСКА и „Славия“, от 17:00 ч., в зала „Багира“.

Преди това за седмо място ще играят „ЙЕБ 05 Шумен“ и „Пирин“ Разлог, като мачът е от 10:00 ч. След това е срещата за пето място между волейболистките на „Левски“ и „Марица“ Пловдив.

Отборите на „Казанлък“, „Славия“, ЦСКА и „Звезди 94“ оформиха финалната четворка на финалите, домакин на които е Казанлък.

В предварителна група А, където се състезава и отборът на Казанлък, три тима завършиха с актив от по 6 точки. В последния ден, лидерът „Казанлък Волей“ отстъпи на „Славия“ с 1:3 гейма. След двете чисти победи, спечеленият гейм бе достатъчен на „розите“ да запазят първото място и да продължат напред. Успехът над домакините изкачи „белите“ на втора позиция, като тимът също продължава на полуфинали. „Левски“ победи „ЙЕБ 05 Шумен“ с 3:0 гейма, но остана на трета позиция и приключи участието си в турнира.

В предварителна група Б волейболистките на ЦСКА надиграха „Звезди 94“ с 3:1, като спечелиха първото място, следвани от съперника си в мача. Двата тима се класираха за полуфинали. Трети е отборът на „Марица“ (Пловдив), който победи в последния ден „Пирин“ (Разлог) с 3:0. Представителките на Разлог останаха на четвърто място

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram