Дончо Цанев-вицешампион край морето

Във Варна бе даден официален старт на първия кръг от националния шампионат по офроуд към БФАС – „Варна 2012 офроуд енд фън“. Стартираха общо 68 екипажи и състезатели в клас „Рали“, „МОТО“, „АТВ“ и „Трофи“.

В последния клас се конкурираха 22 екипажа в два състезателни дни с над 180 състезателни километра. Трасето включваше преодоляване на естествени препятствия, преминаване през реки, стръмни спускания и изкачвания. Очакваното дъждовно време предполагаше, че състезанието ще бъде още по- интересно, както за самите участници, така и за техните фенове.

АСК офроуд клуб „Черно Море“/ Варна/, организира това мероприятие вече 9-та поредна година, като по традиция от Варна стартира първият кръг на националния шампионат по офроуд в България.

Под проливен дъжд започна и стартът на втория състезателен ден от първия кръг на Държавното първенство по офроуд край Варна. Лошото време наложи промени в дължината на трасето и част от препятствията бяха отменени.

Стартираха 23 мотора, 9 АТВ-та, 14 екипажа в клас „Рали“ и 22 екипажа в клас „Трофи“. Лошото време допълнително усложни преминаването на трасето и част от състезателите не успяха да финишират.

При клас „АТВ“ втори с купа и медал е казанлъчанинът Дончо Цанев от 14 пилоти от 7 клуба, а класирането в „челото“ изглежда така с присъствието на „нежния пол“:

1. Иван Генчев

2. Дончо Цанев

3. Деан Димитров

4. Зорница Тодорова – състезателка в международния ATV рали-рейд шампионат.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram