Въпреки дъжда, турнирът по плажен волейбол започна

Дъждовното време не попречи за старта на първото домакинство на Казанлък в организацията на турнир по плажен волейбол от Националната верига.
От 30 май до 1 юни градът на розите провежда втория кръг от Националния шампионат по плажен волейбол на България за мъже и жени, с участието на най-добрите български 12 мъжки и 12 женски двойки, които ще спорят за наградния фонд от 6 хил. лв. Организатори на турнира са БФВ, местният „Уайлд
роузес”- казанлъшки клуб по плажен волейбол, представляван от бившия треньор Милен Бъчваров и Община Казанлък.
Срещите се играят на игрището за плажен волейбол, което се намира точно зад Паметника на септемвриеца. Пясъчният корт бе построен през миналата година, след което започна популяризирането на този този спорт в града.
Само година след изграждането на корта, Казанлък взима и първото си домакинство в историята си на турнир по плажен волейбол от Националната верига.
Според главния съдия на турнира Николай Русев, в Казанлък има прекрасни условия за провеждането на турнири по плажен волейбол. Докато много от големите градове като София и Пловдив, които се отдръпнаха от организацията им, Казанлък е на път да се утвърди като един от центровете, подкрепящи този спорт и с намерения да продължи да го развива.
Турнирът, който носи точки за националната ранглиста привлече в Казанлък най-добрите двойки на страната ни. Надпреварата няма да бъде пропусната от шампионите от първия турнир от Националната верига в Плевен – Николай Колев & Константин Митев при мъжете и Светла Ангелова & Ася Динова
при жените. Сред атрактивните лица в съревнованието е и добре познатият Борислав Ангелов, който стана участник в едно от най-гледаните реалити шоута в национален ефир „Къртицата”. Казанлъшкият волейболист признава, че възнамерява да участва и в останалите турнири по плажен волейбол до края на лятото, а телевизионни ангажименти са му попречили да стартира още в първия кръг, който се проведе в Плевен.
За доброто настроение на зрителите, освен волейболната надпревара, която продължава и в неделя, организаторите са предвидили и забавление за публиката, като в петък, 30 май от 21.00 часа на сцена до игрището концерт ще изнесе Дичо, а в съботната вечер предстои DJ парти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram