„Розова Долина” победи със 6:0 ПФК ”Брестник’1948”

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=uymFkWRwmVY’]

ФК„Розова Долина“ /Казанлък/ победи ПФК „Брестник’1948“ в мач от предпоследния кръг на Югоизточната „В“ група. Домакините не срещнаха никакви проблеми, тъй като брестничани се представиха с юношеска формация на стадиона в Казанлък. В последен домакински двубой за сезон 2011/2012 година „Розова долина“ разгромиха с 6:0 футболистите на „Брестник.

„Розите“ пропуснаха да направят резултата двуцифрен, въпреки че имаха многобройни възможности.

В 15-та минута на срещата след самостоятелен рейд отляво и центриране на Валентин Вълев, Владислав Калайджиев с глава „свали“ топката за голмайстора и капитан Щерьо Щерев, който откри резултата за 1:0.Отново дейният и енергичен Вълев подаде на тарана Щерев за добавката му и 2:0 след 23 минути игра.

След 13 минути техничният Влади Калайджиев изпълни перфектно пряк свободен удар и след рикошет в стената на гостите покачи на класическото 3:0.

Следващото попадение за „розите“ бе дело на Христо Терзиев от дузпа в 67-та минута, а след три минути своя хеттрик реализира Щерев след пас на Асен Асенов.

В 90-та минута за крайното 6:0 допренесе синът на „легендата“ Радко Калайджиев – Владислав.

След като от състава на гостите бе изгонен Красимир Георгиев, брестничани играха с девет души.

Последният за сезона мач у дома видяха малко зрители ,които не се уплашиха от студеното и влажно време, за да аплодират „Розите“ за последният им домакински мач за този сезон.

За състава на „Розова долина“ играха Костадинов, Христо Терзиев, Нейчев-треньор /Кушев/, Архипов /Славов/, Даскалов, Христов, Георгиев, Асенов, Калайджиев, Вълев /Петров/ и Щерев.

В групата на казанлъчани изненадващо „Раковски“ се класира за участие в „Б“ група. Тимът от едноименния град победи с 5:1 „Арда“ (Кърджали) и на практика се класира при професионалистите, тъй като почива в последния кръг. Именно тогава играем в Кърджали като гост /по програма на 2 юни/, а след близо три месеца пауза стартира отново „третият ешелон“.

Отново сме 15-ти в класирането с 32 точки, след 33 мача по осем победи и ремита и 17 загуби, след негативен голов пасив от 38 към 59 попадения от 18 тима.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram