Кольо Нешев с поредно злато

Възпитаникът на покойната Цветанка Христова, казанлъшкият атлет Кольо Нешев, спечели пореден златен медал в „хвърлянето на копие“ на силния международен турнир „Нови Звезди“ в столицата. На централния стадион на Националната спортна академия Нешев, който в момента се подготвя в София, изпрати уреда на 69,79 метра в последния шести опит /от четири успешни/ и изпревари с близо метър втория в класирането Михаил Костов/“Спартак“ Плевен/,а трети е сърбинът Никола Првулович. Сред общо 7 атлети от 6 клуба,Нешев спечели поредния си турнир. Въпреки успеха си казанлъчанинът не успя да покрие норматива за „Лондон’2012″, който е 79 метра,а рекорда на турнира е 75,73 метра. Преди състезанието в столицата настоящият атлет на „Павел Павлов“/Враца/ се подготвяше около 50 дни в Гърция с треньора си Христо Марков. Следващото състезание за казанлъчанина Кольо Нешев е на 9 юни в София,когато е домакинският международен турнир“Павел Павлов“.Германия,отново Гърция и евентуално Държавното първенство в Сливен са следващите дестинации за момчето започнало спортния си път на казанлъшкия стадион.В последните стартове ще се стреми да вземе и квота за Олимпиадата в английската столица.

250 атлети уважиха 34-то издание на международния турнир „Нови звезди“ на стадиона на НСА „Васил Левски“. Състезанието е част от честването на 70-годишнината на учебното заведение.

Почти всички от най-добрите ни атлети участваха в надпреварата, а състезатели от Сърбия и Македония гарантираха международния ранг на турнира.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram