Казанлък бе домакин на квалификационен турнир по баскетбол

В Казанлък се проведе квалификационен турнир по баскетбол за момчета до 16 години, с участието и на местния БК „Розова долина“. В последния си мач в пролетния сезон казанлъчани отстъпиха в решаващ двубой на отбора на „Тунджа“ Ямбол и заеха второто място в крайното класиране на Югоизточната дивизия на Българската федерация по баскетбол.

В квалификационния турнир взеха участие 6 отбора от страната, като победителят „Рилски спортист“ се класира за финалите. В 5-те кръга младите ни надежди имаха три победи и две загуби, и затова се наредиха на четвърто място в крайното класиране. Оспорван бе двубоя в третия кръг, когато „розите“ бяха на косъм от спечелването на срещата с варненския „Стар баскет“, който в редовните части завърши 74:74. След 5 минутно продължение, гостите спечелиха с минималното 81:80.

В последния си двубой „Розова долина“ победи първенеца „Рилски спортист“ със 69:56.

„Отборът ни е млад и показахме наистина добра игра през сезона, за да спечелим този турнир и да станем домакини на такова високо ниво. Това е последната фаза преди финала за републиканското първенство. Наистина загубихме мачове, които можехме да спечели, примерно този със „Стар баскет“, но показахме потенциал, показахме възможностите си, и видяхме върху какво друго може да се работи в бъдеще. Много беше важно да имаме такива силни противници като „Рилски спортист“, „Славия“ и „Стар баскет“, и това наистина допринесе за развитието на отбора като отбор и на момчетата като индивидуалности.“, коментира треньорът на момчетата от Казанлък Николай Тенев.

 

Крайно класиране:

1. Рилски спортист /Самоков / 9т. – 409:314

2. Славия /София / 9т. – 380:305

3. Стар Баскет /Варна/ 8т. – 362:351

4. Розова Долина /Казанлък/ 8т. 366:276

5. Ахил /София/ 6т. – 288:323

6. Шампион 2014 /Перник/  5т. – 203:439

 

Снимка: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram