Едно първо и две трети места за „Казанлък Моторспорт” от Благоевград

Казанлъшкият пилот Стефан Панчугов с автомобила си „Хонда Сивик“ стана победител в клас Х2, от втория кръг на националния планински шампионат в Благоевград. 7 коли стартираха в клас Хобикар до 1600 кубика. Състезателят на „Казанлък Моторспорт“ е 10-ти в генералното класиране на 44 сек. и 59 стотни след победителя в състезанието Илия Царски /“Автоцар Рали“/ с Митцубиши Лансер. Съотборникът на Панчугов Милен Узунов е 17-ти в крайното класиране, а в своя клас Х3, при автомобилите до 2000 кубика, е с трето място, на минута и четири секунди след Илия Царски.

Пилотът на клуб Автоцар Рали записа общо време от трите маша 6. 14. 58 мин.

Втори финишира трикратният победител Даниел Живков с Ланча Делта Интерграле. Той остана на 12 секунди след Царски, а трети в комплексното класиране е Тихомир Златков с Форд Ескорт.

Първо участие в шампионата направи състезателят на „Ефко Рейсинг тим“ Любомир Николов, който в клас А6 с автомобила си Ситроен зае второ място, а в генералното класиране остана на 28-ма позиция. На този старт, след като пропусна състезанието във Варна, Тихомир Златков се яви вече не като пилот на казанлъшкия ЕФКО Рейсинг Тим, а като представител на „Мабанол Рейсинг Тим“.

Под проливния дъжд в Благоевград стартираха 32 автомобила, но 29 от тях успяха да финишират с общо време.

В отборното класиране триумфира „Боила Автомотор“, пред АСК „Диамо“ и „Казанлък Моторспорт“.

Следващият кръг от планинският шампионат ще бъде на 23-24 юни, когато ще се проведе Узана 2012.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram