Футболни таланти на „Розова долина“ повикани на тренировъчен лагер от „Лудогорец“

Пет от децата на ФК „Розова долина“ /набор 2005 и 2006 г./ и треньор от школата ще заминат на едноседмичен лагер, гостувайки на най-добрия български футболен отбор ПФК „Лудогорец“, като всички разноски за казанлъшките таланти ще бъдат поети от шампиона на България.

„Лудогорец“ продължава дългогодишната традиция с организирането на детски тренировъчен лагер, който ще се проведе на базата на шампионите „Гнездо на орли“ в Разград от 14 до 19 юни.

По време на престоя си на „Aurubis training summer camp” децата ще имат възможност да се докоснат до дома на Орлите – стадион „Лудогорец Арена“, както и да бъдат част от туристическа обиколка на стадиона и Залата на славата на трибуна „Моци“. Програмите, в които ще участват децата са доста трудни, но и постижими, което гарантира, че всяко дете ще завърши лагера със самочувствие на шампион и победител, а най-важното, е че в процеса ще се запознае с деца от същата възраст и подобни интереси от цяла България. В тренировъчния лагер ще участват 120 деца от футболни школи от цялата страна, разпределени в различни възрастови групи.

Детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец“ разполага с най-модерната спортна база и условия за развитие у нас. Тренировъчният комплекс „Гнездо на орли“ включва няколко естествени и изкуствени игрища от последно поколение, възстановителен център, фитнес, киносалон и всичко необходимо за младите таланти, живеещи и трениращи в школата на „Лудогорец“. В момента Детско-юношеската академия подготвя 180 младежи на възраст между 14 и 17 години.

Децата и треньорът, които ще представят футболен клуб „Розова долина“, ще бъдат определени след турнира Купа „Роза“, който ще се проведе на 4 юни на ст. „Севтополис“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram