„Казанлък Волей“ си осигури участие на полуфиналите при момичетата до 15 години

Доста адреналин и емоции предложи третият ден на финалите от държавното първенство по волейбол за момичета до 15 г., домакин на които е столичната зала „Васил Симов“.

След трудна победа над „Звезди 94“ с 3:2 гейма, отборът на „Казанлък Волей“ остава втори в групата след „Бдин Вида“ Видин и продължава участието си в първенството, като се класира за полуфиналите. Мачът срещу съперникът на казанлъчанки, абсолютният фаворит за спечелване на титлата тази година „Левски“ София, е утре, от 17:00 часа.

„Беше много тежък мач, с решаващо значение за нас, тъй като само вторите в групата продължават участието си към финалите“, коментира представянето на момичетата казанлъшката треньорка Миглена Стрезова. Във втория гейм глезена си контузи титулярката Александра Терзиева, което наложи на нейно място да влезе петокласничката Виолета Бъчварова. Повечето от съперничките ни са на по 15 години, а ние играем с много по-малки на възраст момичета, коментираха още от щаба на казанлъчанки.

Независимо от кадровите проблеми в отбора и трудния ни съперник на полуфинала, в „Казанлък Волей“ са уверени, че ще дадат всичко от себе си за достойно представяне в следващите мачове от републиканската надпревара.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram