Дебют на младите атлетки на Пендарева във верига турнири за подрастващи

Спортен клуб „Пендарева“ направи своя прощъпулник в най-новата лекоатлетическа верига турнир за подрастващи таланти – Мтел атлетика за младежи, с десет старта за 2016 г. Веригата започна в София през април , а във Велико Търново, на 20 май, бе поредният етап, в който казанлъчани с треньор Петя Пендарева участваха с трима представители. Младите атлетки се състезаваха на трибой – 60 метра, скок дължина и 600 метра. С най-добро представяне е Благовеста Стаменова /6-то място/. Съотборничките й Мария Илиева и Полина Петкова са 8-ма и 11-та.

Както през миналата година, в стартовете от веригата са допускани най-добрите 18 момичета и 18 момчета от националния шампионат в зала през 2016 г., както и състезатели от регионалните атлетически клубове.

Целта на състезанията е разширяване на състезателния календар на младите атлети, а новото от 2016 година е, че в за крайното класиране ще бъдат взети пет от най-добри състезания с най-много точки от веригата, което ще направи борбата за призовите места непредвидима до финала на 30 септември в Русе.

Веригата състезания е част програмата, създадена от БФЛА и най-големия мобилен оператор в България – Мобилтел.

Следващият старт за трите атлетки на СКА „Пендарева“ е в Стара Загора на 28 май. Следват състезания в Пловдив, Сливен, Правец и Русе.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram