В Казанлък организират футболен турнир в подкрепа на Пламен Начев

Благотворителен футболен турнир, наречен „Пламен Начев“, в подкрепа лечението на 21-годишния казанлъшки младеж, ще се състои от 10.00 часа на 27 май на градския стадион „Севтополис“ . Състезанието се организира от Младежки Общински съвет – Казанлък с активната подкрепа на Община Казанлък.

Пламен Начев се нуждае от операция на гръбначния стълб за поставяне на импланти на прешлените и за възстановавяне на лявата ръка, която е трудноподвижна. Състоянието на момчето се влошава с всеки изминал ден. 18 000 лева са необходими на Пламен да бъде опериран в болница „Токуда“. Семейството му е социалнослабо и няма възможност да осигури тези средства, а операцията е наложителна, защото заболяването на момчето бързо се задълбочава.

Община Казанлък стартира благотворителната акция за младежа по Коледа с инициативата на кмета Галина Стоянова.След това младите хора на Казанлък изработиха мартенички, като средствата от тяхната продажба дариха на момчето. Пламен бе подкрепен и от българки, живеещи в Чикаго. За съжаление обаче средствата, необходими за операцията, все още не са събрани. Именно затова отново е призивът към казанлъчани – всеки желаещ да помогне, може да го направи, като се включи във футболния турнир на 27 май като участник, да направи дарение на определените за целта места на стадион „Севтополис“ или да се включи в кампанията със средства по банков път на следната банкова сметка:

IBAN: BG44CECB 9790 10B7 8163 00

ЦКБ – клон КАЗАНЛЪК

Всички, които искат да помогнат на едно момче да живее по-добре, могат да подкрепят лечението му, дарявайки средства според възможностите си.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram