Най-младите ни националки щурмуват балканиада и европейско през лятото

От 1 юни до 10 юни селекционерът на най-младите ни националки, момичета под 16 години, Стоян Гунчев ще събере разширения състав преди началото на балканското и европейското първенство за тази възрастова група през юли. Година по-рано селекционерът повика в състава три от националките на „Казанлък“ – Пламена Кораменова, Мария Кривошийска и Елизабет Мирославова. Очаква се възпитаничките на местната школа отново да стягат багажи за дълго отсъствие, тъй като според плановете, по-голямата част от подготовката на момичетата до края на юни ще протече във високопланинската база Белмекен. От 7 юли съставът на България ще участва в Балканиада, а от 21-ви тук започва европейското първенство.

Националният отбор по волейбол на България е водач в Група 1, а освен в София, мачове ще има и в Самоков от 21-и до 29-и юли. Съперници на най-малките „Лъвици“ са Финландия, Италия, Холандия, Гърция и Дания.

Арена на всички двубои от този поток ще бъде столичната зала „Христо Ботев“. В първия ден на турнира на 21-и юли волейболистките на селекционера Стоян Гунчев излизат срещу Италия.

 

Снимка: Стоян Гунчев със състава на момичетата, родени 2002/2003, които станаха трети на балканиадата в Казанлък през 2016 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram