Петров отново сред лидерите във Франция

Казанлъшкият национал Данаил Андонов Петров от професионалния континентален „Каха Рурал“/Испания/ отново финишира с времето на първия в петия /последен/ етап на петдневния френски колоездачен „тур“-„Лорен“. Етапът в неделя бе от 158,5 км. с пет планински изкачвания и два спринта от Тюнвил до Хейендж на колостарта от високата категория 2.1.

Петият раздел бе спечелен от Стивън Тронет от „Аубер 93″ /Франция/– с време 3 часа 33 минута и 15 секунди/ с времето на Данаил/. От 77-ем финиширали, казанлъшкият колоездач е 31-ви със средна скорост за етапа над 40 км/час и пет изкачвания от високата категория. Рекордните 45 колоездача се отказаха от френската проява, а Данаил Петров след пет дни и близо 853 км.“на педали“ е 34-ти в генералното крайно подреждане на 28 секунди от лидера Насер Бауханни от „Бигмат“/Франция/. Всъщност времето на казанлъчанина е и времето на 14-ия в пробега, само на 6 секунди от четворката. Във Франция 16 тима,122 „колобегача“ от 22 нации участваха в 51-то издание, което се оказа оспорвано,непредсказуемо и равностойно. С времето на първия е и отборът на Петров-„Каха“ от Памплона ,в престижното „чело“ с време 60 часа,50 минути и 57 секунди/втори с времето на лидера сред отборите „Тим Еуропкар“/.

Освен,че е сред водачите в „тур-а“ , казанлъшкият национал Данаил Петров е с общо време от петдневния маратон 20 часа 16 минути и 59 секунди, бе и във всеки един от етапите с времето на победителя,като всеки един ден подобряваше класирането си.Тактически правилно,с мисъл за отборната победа и независимо от не отшумялата контузия на ръката ,бъдещият олимпиец от Казанлък показа успеваемост 100% според статистиците в Интернет.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram