От стадион „Севтополис“ до футболния елит – невероятен успех за Иван Колев

Още един казанлъшки футболист ще играе в елита, след като отборът му „Ботев“ Враца постигна драматичен успех с 2:1 над „Монтана“ пред близо 8000 души на стадион „Христо Ботев“. Отборът на Иван Колев е новият член на Първа лига, след като в последния кръг на втория ни ешелон тимът от Северозападна България запази лидерската си позиция във Втора лига.

Седмица по-рано, бившият футболист на „Розите“, със сериозна кариера в отбори от Б групата в последните сезони, игра много силно и в Панагюрище. „Зелените“ постигнаха важна победа в гостуването си на „Оборище“ с 2:0 пред повече от 300 свои привърженици. Срещата от 28-ия кръг премина под тоталното надмощие на гостите от Враца, които спечелиха ценните три точки благодарение на казанлъчанина Иван Колев, който реализира и двете попадения в срещата.

„Въпреки всичко и всички, купата е във ВРАЦА !!! Купата е НАША !!!“, написа във Фейсбук под снимките си с трофея голмайсторът на „Ботев“, който сподели радостта си с феновете от успеха на тима в Монтана.

Иван Колев е сред най-успешните футболисти на ФК „Розова долина“, който проби в професионалните отбори. В последните години той игра за „Оборище“ Панагюрище,  „Локомотив“ Пловдив, ОФК „Поморие“, „Несебър“, юноша е на „Розова долина“ и  „Славия“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram