Баракова и Николова играят в Естония на европейското за девойки

България попадна в Група 1 на финалите на Европейското първенство по волейбол за девойки до 19 години в Естония и Финландия.  Според изтегления жребий, на младите Лъвици се падна да играят в Тарту (Естония), в компанията на домакините, Сърбия, Чехия и два отбора, които ще се класират от последния трети квалификационен кръг през юли. Единият от тях ще бъде победителят от квалификационна Група Н, в която са съставите на Хърватия, Гърция, Швейцария и Холандия, а другият ще бъде по-добрият от двата втори отбора.
В другата Група 1, в Тампере (Финландия), са домакините, Словения, Италия, Белгия, Турция и победителят от квалификационна Група I, в която са отборите на Франция, Германия, Полша и Русия.
Финалите ще се проведат от 16 до 24 август.  Първите два отбора от всяка група ще се класират за полуфиналите, които ще се играят в Тарту.
Треньор на девическия национален отбор е наставникът на жените от ВК „Казанлък” Петър Дочев, а в състава на състезателките са двете попълнения на казанлъшкия клуб Елица Баракова и Йоанна Николова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram