Наградиха най-добрите катерачи на Казанлък

Над 40 деца участваха в провелото в чест на Световния ден на спорта в Казанлък (17 май) Общинско състезание по спортно катерене, организирано от клуб „Селт“. Най-малките участници бяха малчугани от 5 детски градини, а в оспорваната надпревара за учениците се включиха възпитаници на 10 градски училища. Разпределени в 7 възрастови групи, малки и големи, сред които и активно спортуващи, покоряваха 10- метровата стена, разположена зад Младежкия дом.

След първия пробен старт всички 42 ученици и деца се втурнаха към истинско съревнование. Последваха и два старта на подредените маршрути за „скорост“. В края на състезанието домакините от клуб „Селт “ предложиха ново препятствие пред участниците, като подредиха и маршрут в дисциплината „трудност“.

Така, отборно на 1-во място завърши СУ „Екзарх Антим I“, втори останаха учениците на ПГ „Иван Хаджиенов“, а трети са младежите от ПГТТМ. Челното място при детските градини е ЦДГ „Юри Гагарин“, следвана от ЦДГ „Здравец“ и „Джани Рoдари“.
Доброволците по проект „Дълбоки корени” на програма „Еразъм +” и по проект „Взаимопомощ” на програма „Европейски корпус за солидарност”, наблюдавайки надпреварата, също изпробваха своите възможности. Някои от тях показаха завидни способности, въпреки че катериха боси.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram