„Киара-Н“ с високи амбиции и участие на световно в 2019 година

С две втори места, сребърни медали, приключи участието на Иван Матанов (клуб „Киара-Н“) в международен турнир по спортни танци в Солун, Гърция. Възпитаникът на треньорите от Казанлък Николай Тенев и Антония Каярова се състезава на паркета с партньорка от клуб „Бургас 1975“. Матанов и Ивайла Мечева завоюваха тази събота сребърни медали в категория Младежи и при състезателите до 21 г. на Greek Open.

На състезанието в южната ни съседка те бяха съпроводени от своите треньори Добрина Паричкова от Бургас и Антония Каярова („Киара-Н“).

В същото време, друга двойка на казанлъшкия клуб при Читалище „Искра“ Христиан Въгляров и Виктория Петрова е лагер в Италия, където води от близо седмица своята подготовка за Държавния шампионат, няколко предстоящи международни старта, сред които турнир в Щутгард, Германия, през лятото. За двойката ни предстои и участие на световно в Рига, Латвия, през ноември.

Започнахме подготовка през май, защото целите ни са големи тази година, коментира от Италия треньорът на най-добрите ни състезатели Николай Тенев.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram