„Дамасцена Алба“с победа на писта Бургас и с благотворителна кауза

Иван Влъчков с „Хонда Сивик“ от екипа на „Дамасцена Алба“ спечели писта Бургас в своята серия Туринг. Състезанието е първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут от общо шест, предвидени за сезон 2018.

Влъчков, който е шампион за последните 2 години в класа си, води от старта до финала, оставяйки на 19.480 сек. Стоян Апостолов. Трети завърши Давид Будев от екипа на „Влъчков Рейсинг“.

„Беше супер състезание с много силна конкуренция, заяви Иван след края на състезанието. Конкуренцията ни беше много силна, а организацията много добра. Благодарим на АСК Дамасцена за подкрепата“, коментира младият състезател, устремил се към третата си титла в шампионата с екипа на казанлъчани.

Освен с успеха си на пистата край морето, Влъчков привлече вниманието и с благородна кауза, която обедини участници в състезанието. Той стана официален посланик на кампанията в помощ за болно дете. 11-годишният Божидар Георгиев Спасов страда от церебрална парализа-квадрипареза, епилепсия и много рядкото заболяване – полимикрогирия. Съвкупността от тези болести прави живота на детето адски болезнен и мъчителен още от най-ранната му възраст. Неговата майка – Полина Божилова е един изключителен родител, който при всичките тези диагнози и състояние на детето не се предава и не пада духом, а напротив тя е изключително борбена и мотивирана жена, която дава дори и невъзможното, с надежда да направи живота на своето детенце малко по-лек и без болка!

Каузата е подкрепена от двукратния национален шампион в серия ,,Туринг“ Иван Влъчков, от този сезон в „Алба Дамасцена“, и от отбора на АСК ,,Вромос“ чрез Яни Димов. Кауза, която ще продължи през целия им състезателен сезон. 

Източник: burgasinfo.info

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram