Хуманитарната гимназия печели националния трофей от Ученическите игри по волейбол

Отборът на казанлъшката Профилирана Хуманитарна гимназия за втора поредна година победи във финалите на Ученическите игри по волейбол за девойки 11-12 клас, които се проведоха от 11 до 14 май в Етрополе. В жестока конкуренция с 9 отбора от цялата страна, казанлъчанки, водени от преподавателя Тодор Узунов, не загубиха и гейм в шестте си срещи, дори и срещу националките от „Славия“, които победиха на финала днес с 3:0.

В състава на казанлъшкото училище личат имената на състезателките от „Казанлък Волей“, част от представителния женски и девически тим при спортния клуб – Василена Папанова, Радостина Маринова, Златена Салабашева, Диана Казакова, Янита Борисова и Виктория Ветчакова.

Приз за най-добър състезател на турнира печели отново възпитаничка на казанлъшкото училище – Янита Борисова.

18492705_1598925923483439_2035882460_n

„Имахме доста премеждия, но това не се отрази на представянето на момичетата, част от които са абитуриентки и трябваше да пътуват обратно до Казанлък, за да се включат в тържествата по изпращането на класовете. Все пак, успяхме да се върнем навреме за следващите мачове и съчетахме участието ни във финалите на игрите с личните ангажименти на нашите девойки“, разказва треньорът Тошко Узунов.

За втора поредна година Хуманитарната гимназия печели националния трофей от Ученическите игри при отборите на девойките 11-12 клас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram