Състезателите от Казанлък окупираха призовите места в Сливен на три старта

Колоездачи от града на розите триумфираха в три старта в почивните дни, домакин на които бе Община Сливен. Тази година в тях участваха рекорден брой колоездачи – 250 души от 16 клуба. Колоездачите от „Лястовица“, „Шампион“ и „Розова долина“ също премериха сили с конкуренцията за наградите на домакините в изкачване на връх Българка, критериум за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ и дисциплината „бягане по часовник“. С най-голям успех са участниците ни в групата на „Мастърс“ от 30 до 50 години, като в крайното класиране след изкачването и критериума поведе ветеранът на КК „Шампион“ Данаил Петров, следван от Стефан Кушлев (клуб „Розова долина“) и съотборникът на Петров Борис Кошев.

Медал за казанлъшките „Лястовици“ спечели Денис Ахмед в групата на момчетата, старша възраст от Купата в памет на колоездачите Милко Димов и Илия Кръстев. Възпитаникът на Иван Карапетров е трети в критериума, а съотборникът му Георги Георгиев се размина с медала при момчета, младша възраст.

Младото попълнение на „Розова долина“ Николай Чарбаджийски завърши четвърти при юношите в изкачването на връх Българка,  следван от Христомир Дончев от „Лястовица“. Пламена Цветанова от „Розова долина“ е с трето място в „бягането по часовник“ при девойките.

„Много от отборите и треньорите не останаха доволни от съдийството при часовника, изкачването и критериума… и от резултатите, защото имаше много пропуски,неточност и объркване в класирането на състезателите“, коментираха от клуба „Розова долина“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram