Участие в Европейска купа за казанлъшките катерачи

Представителите на КЕС „Селт“ Иван Бонев и Стоян Петров представиха достойно Казанлък и клуба си в приключилия в Грац, Австрия втори кръг на Европейската купа по спортно катерене за деца, юноши и девойки до 19 години в дисциплината „боулдър“. Възпитаниците на Никола Недялков премериха сили с най-добрите катерачни школи в света, тъй като в състезанието участваха над 300 представители от 23 държави, с традиции в този атрактивен и популярен сред младите хора спорт.

В групата на юношите до 15 години от 63 участника казанлъчанинът Иван Бонев завърши с 38 място, а Стоян Петров (юноши до 19 г.) е 49-и от 54 катерачи.

С нови сили момчетата продължават да атакуват призовите места в международните стартове в края на месец май, когато София ще приеме следващия кръг от Европейската купа(25-26 май). В това състезание ще се включи и трети национален състезател от казанлъшкия клуб „Селт“ – Йоанна Недялкова.

Преди това, на 17 май, на Стената за катерене зад Младежки дом ще се проведе общинското първенство по спортно катерене за ученици от казанлъшките училища и детски градини. Най-малката възрастова група е до 7 години, а най-големите участници са в групата 18-19-годишни.

В края на седмицата по-малките катерачи на „Селт“ ще запишат участие в Национална купа – Купа „България“ – „трудност“ и „скорост“ – деца 1-3 гр., като състезанието ще се проведе в Стара Загора на 19 май.

След Празника на розата Казанлък отново ще приеме най-добрите състезатели в този спорт за традиционната Купа „България“ по „трудност“ и „скорост“. Състезанието е за деца, юноши и девойки на 8 и 9 юни.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram