За математиците от Казанлък започва финален турнир на ученическото първенство по баскетбол

Шумен ще бъде домакин на финалите на ученическите игри по баскетбол при юноши XІ – XІІ клас с участието на възпитаниците на казанлъшката Математическа гимназия и Баскетболен клуб „Розова долина“.

Надпреварата ще се проведе от 9 май до 12 май в зала „Младост“ и в нея ще се включат 10 отбора, преминали квалификации от общински, областни и зонални първенства, за да достигнат до крайната фаза на ученическия шампионат по баскетбол.

Домакините ще бъдат представени от отбор на математическа гимназия „Нанчо Попович“, който миналата година стана трети. Участват и училища от Варна, Пловдив, Търговище, София, Ямбол, Видин, Плевен и миналогодишният шампион от Правец.

Отборите са разпределени на две групи от по пет, като ще бъдат изиграни общо 27 мача.  Водачи на двете групи са отборите от Шумен и Правец.

Ученическото първенство по баскетбол за юноши се провежда под егидата на Министерството на образованието на науката и Министерството на младежта и спорта и се организира със съдействието на община Шумен.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram