Кадетките на „Казанлък“ с нов шанс за финали!

Кадетките на Волейболен клуб „Казанлък“ продължават участието си на допълнителни квалификации за класиране на финали на ДП в тази възрастова група. На провелия се в София квалификационен турнир казанлъчанки останаха втори в група Г, в която победи отборът на „Левски“ София (състезателки, родени 2002/2003 година).

Волейболистките на „Сините“ спечелиха група Г от квалификационните турнири, даващи право на участие в спора за титлата. Надпреварата се проведе в зала „Локомотив“ на едноименния стадион в София, с участието на „Левски“, домакините от „Локомотив 1929“ София , ВК „Казанлък“ и ВК „Раковски“ (Димитровград).

Представителките на „Сините“ записаха три победи над съперниците и завършиха като първенец, а с това взеха и единствената квота за държавни финали. На второ място се нареди тимът на Казанлък, с една загуба от „Левски“ и две победи над „Локомотив“ и „Раковски“. На трета позиция останаха представителките на домакините.
Регламентът предвижда вторият и третият от четирите квалификационни турнири да продължат на допълнителни квалификации. Така борбата за място на финалите продължават съставите на „Казанлък“ и „Локомотив“.

Два отделни турнира събират всички втори и трети отбори от изиграните квалификационни турнири. Надпреварите са предвидени за 18 и 19 май, като съперниците ще станат ясни след изиграване на четирите квалификационни турнири. Първите два тима от всеки турнир се класират в спора за титлата.
Последен в група Г се нареди тимът на „Раковски“, който отпада от по-нататъшно участие в държавното първенство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram