ВК „Казанлък” – напред към финалите за девойки старша и младша възраст

Девическият тим на ВК „Казанлък” спечели зоналния турнир от група Б и се класира директно за финалите от държавното първенство за девойки младша възраст. И в трите си мача пред своя публика казанлъчанки извоюваха убедителни победи с по 3:0 , като първо разгромиха девойките от „Бдин Вида” (Видин) , шуменския „ЙЕБ-Шумен 05” и „Арда” (Кърджали).

Техен наставник е помощник-треньорката на представителния женски тим на казанлъчанки и бивш капитан на националния отбор на България Ваня Соколова и опитната Лариса Китипова.

Отборите, класирали се на второ и трето място продължават борбата за класиране в „Турнир на вторите и третите“ и допълнителен турнир.

Съставът на младшата възраст на ВК „Казанлък” преди участие на финали в тази възрастова група, ще защитава честта на Града на розите, като един от най-силните центрове на волейбола тази събота в Пловдив.

Градът е бъде домакин на държавните финали по волейбол за девойки старша възраст. Надпреварата ще бъде от 10 до 15 май, като двубоите ще се играят в местната зала „Лаута”, а домакин ще е Марица (Пловдив).

Както при юношите старша, така и при девойките регламентът предвижда осем отбора да се впуснат в борбата за титлата. Така след изиграване на мачовете в груповата фаза от шампионата до финалите достигнаха отборите на „Марица” (Пловдив), „ЦСКА” (София), „Левски” (София), „Велбъжд” (Кюстендил), „ЙЕБ  Шумен 05” (Шумен), „Пирин”  (Разлог), ВК „Казанлък”, „Локомотив 1929 – Нидо” (София).

Участниците ще бъдат разпределине в две предварителни групи А и В по четири тима. Първите два състава от всяка група оформият финална четворка в която на полуфиналите се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, а победените за 3-4 място.

Как ще бъдат разпределени отборите в двете групи и програмата на мачовете – това ще стане ясно на техническата конференция предшестваща турнира, която ще бъде на 9 май в Пловдив.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram