Треньорът на Казанлък за 2015 година поема женския „Берое“

Петър Дочев е новият старши-треньор на старозагорския „Берое“- жени. Волейболният спец написа история в морски Бургас с лидерските позиции на „Нефтохимик 2010“ и „Дея Волей“ и след три години отново се връща в казанлъшката зала „Багира“. Заради триумфа на отбора на девойките младша възраст на ВК „Казанлък“ с титлата от шампионата през 2015 г. Дочев стана Треньор на годината на Община Казанлък.

Петър Дочев е роден на 2 септември 1973 година в София. Започва състезателната си кариера в ЦСКА София. След това е играл в Израел, Словения, Ливан и Франция. Треньорската си кариера стартира през 2006 година, като помощник-треньор на женския национален отбор по волейбол на България. След това е водил отбори във Франция и Швейцария, а през последните години бе и  в „Калиакра“ (Каварна), „Монтана“, „Казанлък Волей“. През 1991 година е световен шампион с „трикольорите“ в Кайро за младежи до 21 години. Класира в „ТОП 5“ на Европа девойките старша възраст в Естония.

„Договорът ми с „Дея волей“ Бургас изтече, междувременно получих добро предложение от Стара Загора и бях на кръстопът. Не взех лесно решението да си тръгна след всичко, което постигнахме с „Дея“, но и това го има в нашата професия. Понякога сърцето ти остава на едно място, а разумът те тегли към друго,“ разказа за новините на PressTV Петьо Дочев.

„Лятото е пред нас, имам поглед в „Берое“ да привлечем 1-2 състезателки и искам старият спортен щаб да остане да работим в Стара Загора. Вече има преговори с класни играчи , очаквам скоро и да подпишат. Явно съдбата ми е такава. Миналата година с „Нефтохимик 2010“ станахме шампиони и спечелихме Суперкупата, но отборът участва в Шампионската лига с друг треньор. Сега, с „Дея волей“, се класирахме за Суперлигата, но тимът ще продължи напред без мен. Преди това с девойките на Казанлък станахме шампиони и вицешампиони в различните гарнитури. Подписах договор за 2 плюс 1 години с женския отбор на „Берое“. Връщам се при хора, които познавам и с които ме свързват професионални успехи. И президентът Васил Аргиров, и спортният директор Деко Григоров имат амбиции отборът да се развива. Визията им напълно се покрива с моята, амбициите и старанието за успехи също. Тези дни ще бъда и на Държавните финали за девойки в Казанлък“, допълни Дочев.

Последният много често бе аплодиран в зала „Багира“ от местните фенове на „кормилото“ на казанлъшкия тим. Сега вече ще оглави „зелено-белите“- дебютантът в „елита“, който остана 4-ти в таблицата при жените.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram