Не съм доволен от представянето на момичетата през сезона и поемам отговорността за резултатите

Така коментира финала на женското волейболно първенство изпълнителният директор на „Казанлък Волей Деко Григоров. Със загубата си от „Славия“ вчера за казанлъчанки участието в женския шампионат приключи.

От една страна, престижно е участието на треньорите на клуба и техният ангажимент с националния отбор на България при девойките до 18 г. за квалификацията, а след това и Европейското първенство в Холандия през април. Като цяло обаче, всичко това се отрази на клубното ни ниво и резултатите не закъсняха, коментира Григоров. Взехме си поуките и занапред няма да бъдат допускани подобни грешки. От есента ще тръгнем и с по-сериозна селекция, ако искаме да постигнем добро представяне в шампионата, признава изпълнителният директор на „Казанлък Волей“.

Що се отнася до Страхил Балов, той ще продължи да работи с женския тим на Казанлък и през новия сезон наесен, категорични са от управата на волейболния клуб. Селекционерът води тренировките на девойките старша възраст на клуба, за които предстои участие на финали от държавното първенство. Елица Баракова и Йоана Николова пък се надяват да бъдат оценени от националния селекционер на девойките до 23 г. при сформирането на отбора за предстоящото световно първенство за тази възраст. Те са единствените, които от днес само ще тренират в зала „Багира“, без да участват в повече състезания в близките дни.

В май и юни продължават съревнованията на републиканско ниво за останалите състави на „Казанлък Волей“- при девойки младша възраст и момичета, а юли ще бъде изцяло почивен месец за отборите, заявяват от клуба.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram