Две от волейболистките ни тренират с националния преди световното „Гран При”

Новият селекционер на женския национален волейболен отбор на България Иван Сеферинов повика две състезателки на „Казанлък Волей“ в разширения състав за предстоящите важни участие за най-добрите ни волейболистки през лятото на 2016 година. Това са титулярният диагонал на „розите” Веселина Григорова и централната блокировачка Радостина Маринова, които  поличиха повиквателни за представителния ни държавен тим, след силните игри и постоянно доброто представяне на двете през настоящия спортно-състезателен сезон.
Очаква се това казанлъшко дуо да бъде в основата на националния ни женски отбор до 23-годишна възраст. Веси и Ради обаче имат големи шансове да намерят в бъдеще място и в представителния ни тим при жените, смятат специалисти.

Григорова и Маринова започнаха  подготовката с националките в столичната зала „Христо Ботев“. В състава на повиканите попаднаха и други две волейболистки, свързани с града на розите и ВК „Казанлък“. Това са Лора Китипова, дъщеря на бивш треньор и Кристина Гунчева, част от първия състав при жените, чийто наставник бе нейният баща – пловдивчанинът Стоян Гунчев.

По програма женският национален тим на България има важни изпитания през това лято – участие на световното „Гран При”, както и участия 3 до 5 юни – на турнир в Аржентина с Полша, Кения и Аржентина и от 10 до 12 юни – на турнир в Чехия с отборите на Аржентина, Доминиканска република и Чехия; и от 17 до 19 юни – на еврофиналите от Втора група в Пловдив.

Източник: Кazanlakvolley.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram