Лекоатлетите ни с медали от турнири в Габрово и Стара Загора

Състезатели от 16 клуба взеха участие в Мемориален турнир „Никола Вълчанов“ в Габрово. Надпреварата, организирана за 11-ти пореден път от клуб „ТОТ Атлет“, Община Габрово и БФЛА, се проведе на стадион „ Васил Априлов“ в дисциплините 100, 400, 600  и 1000 метра, и тласкане на гюле. Състезанието беше за възрастовите групи момичета под 14 години, момичета и момчета под 16 години, юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени.

Казанлъшките атлети на клуб „Пендарева“ са с едно първо и две трети места след традиционното си участие в паметния турнир. След 54,50 сек. на 400 метра  Стефан Петков е първи в надпреварата за младшата възраст. На 100 метра в старшата възраст друг атлет на Петя Пендарева – Симеон Вълев е с бронз с 11,02 секунди, а на 400 метра също трети е Тенчо Бартоласов с 56,20 секунди.

Клуб „Цветанка Христова“ с треньор Светла Миткова също участва в пролетния турнир на габровци.  Алекс Топалов стана първи на тласкането на гюле при юношите младша възраст с 13,81 метра, а четвърти е Калоян Жеков 12,31 метра. Валентин Цветков е с бронз в тласкането на гюле при мъжете с 12,71 метра.

На Стадион „Берое“ в Стара Загора местният клуб бе домакин на турнира“ Малките атлети“ с участието на над 200 деца. С 29 свои възпитаника участва и Петя Пендарева, родени между 2005-2010 години. Мария Караиванова е първа както на 60 метра, така и в дългия скок. Малката атлетка показа по-добри резултати и от момчетата, като бе и първа в столицата на Турнира „Go Kids“. Давид Желев е трети в спринта на 300 метра под „Аязмото“.

„За мен медалите не са от значение, радвам се когато децата спортуват и имат желание за отлични резултати. Стараят се и изграждат в себе си личности. На 12 май и 23 юни са двата турнира на клуба –  този между детските градини и за Купа“Роза“ на градския стадион „Севтополис“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram