С малко помощ от „Казанлък“ националният тим на България се класира за европейското в Албания

Двете националки на „Казанлък Волей „Пламена Кораменова и Мария Кривошийска ще играят на Европейското първенство в Албания през септември. Момичетата, заедно с отбора на България при девойките до 19 години, участваха в европейски квалификации в Гърция от 26 до 28 април в група D. След победи над съставите на Естония и Швейцария, в третия си двубой българките се наложиха и над домакина Гърция с 3:2 и спечелиха квотата с 3 победи и общо 8 точки.

И в трите срещи състезателките ни бяха сред най-дейните при мрежата.

Мария Кривошийска е със значителен принос за победата над Швейцария с общо 13 точки (2 аса, 2 блокади), а в мача срещу естонките Пламена Кораменова натрупа в сметката за статистиката на българките пет точки и цели три блокади (най-добра игра в блокада за отбора си).

В последния двубой Кораменова добави по 4 точки към успеха за отбора на България над Гърция (1 ас, 1 блокада и 100% атака), а Мария Кривошийска записа общо 6 точки (1 ас, 2 блокади, 33% атака). В първите дни от новата седмица двете националки на „Казанлък Волей“ ще се присъединят към тренировъчния процес в зала „Багира“, тъй като съставът ни се подготвя усилено за предстоящите финали на първенството при девойките старша възраст от 8 до 12 май в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram