Методи Маринов сбъдна мечтата на старозагорци за Висша лига

Старозагорският тим „Берое 2016“, доскоро „Верея Волей“, воден от казанлъшкия наставник Методи Маринов, постигна исторически успех за сезон 2015/2016 г., класирайки се за Висшата лига на Държавното първенство към календара на БФВ. Тимът, чийто състав е почти изцяло от казанлъшки състезатели, бе последният финалист в А НВГ, а след това получи и правото през новия сезон 2016/2017 г. да се състезава в по-горна група на първенството.

Това стана възможно, след като старозагорският клуб изигра в Етрополе успешно финaлните мачове от А НВГ , като срещите бяха проведени по системата „всеки срещу всеки“. В спор за първото място бяха отборите на „Верея Волей“(Стара Загора), „Доростол“ (Силистра) и „Ботев“ (Ихтиман). Момчетата на Методи Маринов постигнаха категорична победа над тима от Ихтиман, а във втория си мач „Верея“ поведе с 2:0 гейма срещу непобедения през този сезон тим на „Доростол“, но пропусна възможността да затвори мача в три гейма и се стигна до пълен обрат.

След проведеното заседание на УС на БФВ в Казанлък обаче се взе решение дванадесет отбора да играят в първата ни група при мъжете – Суперлигата, а втората ни група – Висшата лига, да достигне до 16 тима. Така „Верея“ получи своя шанс за игра сред по-добрите във волейбола мъжки отбори, а треньорът и момчетата от Казанлък, възможност да напреднат с изявите си в първенството, тъй като в града на розите няма амбиции да се залага в развитието на мъжкото направление.

Източник и снимка: bgvolleyball.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram