Казанлък е домакин на зонален турнир за Група Б при девойки младша възраст

Девическият волейболен тим на Казанлък ще гонят класиране на финалите от държавното първенство при девойките, младша възраст на стартиращия днес в града на розите зонален турнир.  На 30 април и 1 май спортен комплекс „Багира“ поема домакинството на група Б на надпреварата, която дава квоти за финалните плейофи за шампионската титла. Съпернички на момичетата на Ваня Соколова и Лариса Китипова ще бъдат връстничките им от „Бдин Вида“ (Видин), „ЙЕБ-Шумен 05“ (Шумен) и „Арда“ (Кърджали).
„Червено – зелените“ от Казанлък не крият амбициите си за медали през това първенство. Настоящ шампион на България във възрастова категория – младша възраст, е тимът на Марица (Пловдив), който пък от днес е домакин на зонален турнир в Пловдив, също от държавното първенство по волейбол на България, а дежурен делегат на надпреварата ще бъде изпълнителният директор на Казанлък Волей – Багира Деко Григоров.
В зоналните турнири се играе се по системата „всеки срещу всеки“. Първенецът във всака една от групите ще се класира директно за финалите на държавното първенство.
Отборите, класирали се на второ и трето място ще продължат борбата за класиране в „Турнир на вторите и третите“ и допълнителен турнир.

Ето и програмата за мачовете в група „Б“ в спортна зала „Багира“ :
1 кръг

30 април

16:00    Казанлък Волей Багира – Бдин Вида (Вд)
17:30    ЙЕБ-Шумен 05 (Шн) – Арда (Кърджали)

2 кръг

1 май

09:30    Бдин Вида(Вд) – Арда (Кж)
11:00    Казанлък Волей – Багира – ЙЕБ-Шумен 05 (Шн)

3 кръг

1 май

14:30    ЙЕБ-Шумен 05 (Шн)  – Бдин Вида (Вд)
16:00    Арда (Кж) – Казанлък Волей – Багира

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram