На зоналния турнир по лека атлетика утре отборите на ОУ „Мати Болгария“ и ПМГ „Н. Обрешков“- юноши ще спорят за класиране на финали

Отборите на ОУ „Мати Болгария“ Казанлък спечелиха областния етап от ученическите игри по лека атлетика при момчетата и момичетата 5-7 клас. При юношите победи отборът на ПМГ „Никола Обрешков“ Казанлък, а при девойките – на ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“.
На областния етап от ученическите игри участваха само първенците от общинските игри в Стара Загора и Казанлък.  При момчетата 5-7 клас победител на 100 метра е Христо Тенев от ОУ „Мати Болгария“ Казанлък. На 400 метра първи е неговият съотборник Кристиян Аргов, на дълъг скок -Христо Тенев. В крайното класиране първи е съставът на ОУ „Мати Болгария“ Казанлък със 160 точки пред 5-то ОУ „Митьо Станев“ Стара Загора.
При момичетата на висок скок и в тласкането на гюле надпреварата спечели казанлъчанката Зорница Маринова. В скока на дължина най-добър резултат постигна Иванина Добрева от ОУ „Мати Болгария“. В класирането тимът на Казанлък събра 117 точки, а на Стара Загора 113.
При юношите на 100 и 200 метра очаквано победи лекоатлетът от школата на Петя Пендарева Иван Йовчев от ПМГ „Никола Обрешков“, на 400 метра спечели неговият съотборник Мартин Белчев. На 800 метра -първо място и за Емил Сертеджиев от Казанлък. На висок скок с най-добър резултат е възпитаникът на казанлъшката ПМГ Явор Русев, на дълъг скок и в тласкането на гюле също най-добре се представиха наши ученици – Мартин Белчев и Даниел Гочев. В класирането отборът на ПМГ „Никола Обрешков“ събра 166 точки пред ТГ „Княз Симеон Търновски“ Стара Загора със 135 точки.
При девойките на висок скок победи Теодора Трифонова от ПМГ „Никола Обрешков“. Нейните съотборнички Христина Недева и Янита Терзиева се представиха най-добре в дисциплините тласкане на гюле и дълъг скок.
Зоналният турнир също ще се проведе в Стара Загора на 30-ти април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram