Злато и сребро за „Киара Н” от Пазарджик

 

Танцова двойка на клуб „Киара Н” спечели златен медал от Открития турнир за Купа Пазарджик 2014. Възпитаниците на треньорския тандем Николай Тенев и Антония Каярова Венко Венков и Лидия Елкина станаха първи в клас 13 Е в конкуренцията на 15 двойки от цялата страна.

В клас 13 D друг казанлъшки дует – Персиян Господинов и  Доменика Мирчева са с пето място. В клас 18 С Марко Георгиев – Гергана Миланова са също пети.

В Пазарджик отново успешно представяне за Купа България направиха Иван Матанов – Полина Куцарова, юноши младша възраст на „латина”. Двойката ни спечели сребърен медал, а съотборниците на Иван и Поли-  Персиян Господинов – Доменика Мирчева са девети в изпълнение на „стандартни танци“.

237 двойки, представители на 40 клуба от над 10 населени места в страната, си дадоха среща на дансинга в Пазарджик. Участниците се надпреварваха в 15 възрастови групи и класове на Открития турнир и в 8 възрастови групи за Купа България.

Следващата среща за танцовите двойки е в Казанлък. На 11 май в зала „Багира”ще се проведе домакинският турнир, организиран от КСТ „Роза“ и Община Казанлък. Открит турнир и Купа България ще радват почитателите на спортните танци в Града на розите в неделния ден след празниците.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram