Първи места за спринтьорите на Петя Пендарева в паметен турнир в Габрово

Новата голяма звезда на родната лека атлетика – гюлетласкачът Георги Иванов, за трета поредна година уважи турнира в памет на големия габровски треньор Никола Вълчанов. Станалата вече традиционна за града лекоатлетическа надпревара се проведе в събота на стадион „Априлов“, а организатори бяха клуб „Тот атлет“, Община Габрово и Българската федерация по лека атлетика.

„Никола Вълчанов“ е един от първите за сезона турнири на писта на открито и привлича голям брой участници от страната.  За предстоящата надпревара заявки изпратиха от 19 клуба. С най – голям брой лекоатлети очаквано ще се представят двата местни клуба – организатора на турнира ЛК „Тот атлет“ и АК „Орловец-93“. На стадион „Априлов“ демонстрираха уменията си също състезатели от Враца, Плевен, Пловдив, Сливен, Горна Оряховица, Казанлък, Варна, Велико Търново, Нова Загора, Стара Загора, Трявна, Бургас и София. Общият брой на участниците бе 93. Те бяха разпределени в пет възрастови групи – момичета под 14 години, момчета и момичета под 16 години, юноши и девойки младша възраст, юноши и девойки старша възраст, и мъже. Дисциплините бяха четири – бягане на 100, 400 и 600, и тласкане на гюле.

В паметния турнир Мартин Белчев и Симеон Вълев от „Пендарева“/Казанлък/ са съответно първи и втори в спринта на 100 м./момчета под 16 години/ с 12,10 и 12,27 секунди от 6 спринтьори от 4 клуба. На същата дистанция със сребро е съотборничката им Ивета Цонева с 14,73 секудни, а Иван Йовчев от тима на Петя Пендарева е първи при юношите младша възраст на габровския стадион. С 11,40 секунди Йовчев надбяга още 8 свои конкурента от 6 клуба на мократа писта и при сравнително студеното на април време. При старшата възраст 100-те метра Георги Боеков/СКА“Пендарева“-Казанлък/ „взе“ за 11,30 секунди с поредното злато за казанлъчани, а на 400 метра е втори с 55,54 секунди.

Възпитаниците пък на другия клуб от града ни -“Цветанка Христова“ -Богдан Замтиков,Румен Урумов и Динко Минков са сътветно 2-ри, 5-ти и 6-ти при „гюле юноши старша възраст“. Замтиков за среброто „тласна уреда“ на 13,10 метра при предпоследния успешен опит сред общо 8 атлети от 5 тима. При девойките с бронз и пето място са Деница Карамфилова и Ясмин Бошнак със съответно 11,33 и 9,75 метра, сред възпитаничките на Светла Миткова в 7-то издание на мемориалния турнир.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram