Мариан Френгиев – „Абсолютен шампион“ в Пловдив

В Пловдив се проведе 16-ото издание на турнира по културизъм „Пловдив”, а надпреварата се проведе в Палата №7 на „Международен панаир -Пловдив“. Очакванията за силно участие се оправдаха , състезателите бяха над 130 от цялата страна- от над 15 български центрове.

„Турнир Пловдив” бе квалификация за Балканско и Европейско първенство и на него се определи състава на националния отбор.Тази година България ще участва с пълен отбор на Балканското първенство по културизъм и фитнес , което ще се проведе в Сърбия, град Зайчар на 9 май. Европейското първенство ще се проведе от 14 до 19 май в Санта Сузана /Испания/,а страната ни ще участва с най-класните си състезатели.

С номер 112 след като стана първи в своята категория до 90 кг.-Мариян Френгиев от „Леон“/Казанлък/ с 5 точки сред още 9-има „билдъри“ от от 8 клуба , грабна и приза на пловдивския турнир. Мариян е „Абсолютен шампион“/ с 11 точки/ сред златните медалисти от другите 4-ри категории и състезатели от още 3 клуба.„Много съм радостен и още повече мотивиран за още победи на международни състезания. Също искам да кажа едно ГОЛЯМО благодаря на треньора ми Данаил Генев, треньор на националния отбор по културизъм и един от най-добрите треньори в Европа“, сподели Френгиев.

В „ТОП 5“ на турнира /сред „абсолютните шампиони“/ в „Града под тепетата“ е друг състезател на казанлъшкия „Леон“-Антонио Георгиев / с 25 точки/ , който пък грабна златния медал в категория „Културизъм до 70 кг./. Антонио е първи със 7 точки сред още 8 културисти от 8 тима в „панаирната палата“. Близо 10 членен „съдийски панел“ оцени по достойнство другите състезатели от казанлъшкия клуб, който отново доминираше след усилията на треньора им -д-р Данаил Генев. При „Културизъм ветерани над 40 години-Оупън“- Павел Любенов от „Леон“ в конкуренция на 5-ма „ветерани“ от 5 клуба с 5 точки е лидер . При „класически културизъм до 180 см.“- вицешампион и сребро за Николай Николов /“Леон“-Казанлък/ с 9 точки сред колеги от 4 центрове и 5 тима на силовия и мъжки спорт. Сред „нежния пол“ в категория „Бодифитнес Оупън“ в „ТОП 5 „ е Десислава Николова/“Леон“/ с 25 точки в конкуренция на още 5 красиви и грациозни тела . За публиката в Пловдив имаше състезание за максимален брой бицепсово сгъване с щанга с тегло 40 кг. Гост позингът направи единственият за момента бългаски IFBB професионалист Добри Делев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram