Казанлъшките каратеки с успехи край морето

Спортен клуб „Шори Доджо”- гр. Казанлък, с треньор Илиян Дянков, извоюва 10 медала на провелия се VI-ти Национален Шотокан Карате-до турнир „Ронин“- Бургас. В състезанието взеха участие 11 клуба и близо 130 състезатели от цялата страна. „Шори Доджо” бе представен от 9 състезателя в различни възрастови групи. Мирослав Бончев стана първи в дисциплината „Ката” при момчетата във възрастова група 12-13 години, а Иван Драголов се класира трети на „Асай Рю Ката“ в същата възрастова група. При момчетата до 11 годишна възраст в дисциплината „Ката“, Симеон Петков остана четвърти и бе на косъм от бронза. В дисциплината „Кумите“ open при юношите Иван Гаргов зае второ място с две безапелационни победи и отлично представяне на финала. При жените Светла Димитрова се качи два пъти на почетното първо място в двете дисциплини – „Ката“ и „Асай Рю Ката“, като на вторите места и в двете дисциплини отново се качи възпитианчката на треньора Илиян Дянков – Ралица Върбанова, която участва и в дициплината „Кумите“ при жените в категория „open“ и след контузия във финалната среща спечели среброто. При мъжете в дисциплината ”Ката” треньора на клуба завоюва златото, второто място зае Боян Петров, а на крачка от медалите на 4-то място остана Мартин Артинян.   Следващото състезание на казанлъшките каратеки ще се проведе в Габрово на 31 май и 1 юни.

Едно второ и четири трети места спечелиха състезателите на клуб по източни бойни изкуства „СевтІ” с треньор Драгомил Иванов от провелата се в Бургас надпревара за Купа „Ронин”. С второ място на „асай ката” се класира Николай Щерев при мъжете.  При децата с две трети меса на „Кумите” и „асай ката” е Даниел Растев. Трето място и за Йоан Иванов на „кумите”. Григор Йорданов – юноши  старша възраст, също донесе бронз за клуба си на „кумите”.

Имам доста забележки спрямо съдийстването и смятам да изразя своето несъгласие с отсъжданията и стила на работа на съдиите, подкрепящи сътезателите от своите клубове пред Българската федерация Шотокан Карате-До, съобщи след състезанието в Бургас Драгомил Иванов, треньор на децата, юношите и мъжете в клуб „Севт І”. За да се аргументирам, ще подкрепя казаното от мен и с видео кадри, където яснo личи некоректността на съдийстването, казва още треньорът на казанлъшките каратеки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram