За поредна година Казанлък прие държавното първенство по боулдър за подрастващи

За поредна година КЕС „Селт” и Община Казанлък  организираха Държавно първенство по боулдър за деца, юноши и девойки с участието на над 100 състезатели от цялата страна.

Двете челни места при най-малките момичета до 7 г. спечелиха две от представителките на АТК „Казанлък” Диляна Славова и Радина Димитрова, съответно първа и втора в дисциплината „боулдър” от седем участнички. При по-големите – 10-11 –годишните момичета с трето място от 12 в групата й е казанлъчанката Йоанна Недялкова, представител на домакините от „Селт”. На крачка от медал в същата възрастова група, но при момчетата остана друг състезател на „Селт” Иван Бонев при конкуренция на 15 състезатели от 10 клуба.

С бронзов медал приключи участието си в държавното първенство съотборникът му Стоян Петров при 12-13-годишните. Трето място и за Васил Цветков от „Селт” при юноши 18-19 години.

Въпреки своето предимство като домакини казанлъшките катерачи срещнаха силна конкуренция на софийските клубове и представителите на НСА, които спечелиха куп медали в отделните възрастови групи.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram