Два силни коза за „Казанлък“ в турнира за Купа България

Славина Колева, състезател на словенския „Калцит“ и Веселина Григорова, която се завърна преди седмици от Румъния ще подсилят отбора на „Казанлък Волей“ за националния турнир Купа България, който започва на 1 май в столичната зала „Христо Ботев“. До вчера не беше ясно дали тимът на Казанлък изобщо ще участва, заради проблеми с картотекирането на Колева, но днес стана ясно, че отборът ни ще стартира в състезанието, след като уреди картотекирането на двете националки.

Другият ни състезател, който се очакваше да се присъедини към тренировките на тима Виолина Николова е с контузия и няма да участва, съобщи президентът на „Казанлък Волей“ Васил Аргиров. Заради продължаващото първенство за френските отбори, отпадна и вариантът за Кристин Колчагова.

Специални изненади и много награди ще бъдат раздадени по време на турнира, който ще се проведе от 1 до 5 май с участието на всичките седем отбора, обявиха от БФВ.

Участниците са разделени в две предварителни групи, като поради нечетния брой в едната група са три, а в другата четири състава.

Група А: Марица (Пловдив), Казанлък, Славия

Група Б: Раковски (Димитровград), Левски, ЦСКА, ЙЕБ (Шумен)

Първите два тима от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите играят за Трофея и 5000 лева. Мач за 3-4 място няма.

Както бе оповестено вече, национални състезателки и волейболистки, играещи в чуждите първенства, ще подкрепят родните клубове. Организаторите се надяват на интересна и оспорвана надпревара, тъй като с играещите навън състезателки ще се повиши нивото на волейболната игра, а и на посещаемостта на мачовете.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram