Волейнационалки от Казанлък и треньор на Еврошампионат!

„Трио“ от ВК „Казанлък“ блестна по време на европейските квалификации на девическите националки на България до 19 години, и допринесе много за класирането им на финалите от Европейското първенство в Естония и Финландия. Старши треньорът на представителния женски тим на Казанлък-Петър Дочев, който е начело и на националния отбор за девойки старша възраст, заедно с неговите възпитанички от казанлъшката волейболна школа – центъра Елица Баракова и диагонала Йоана Николова от имаха основна заслуга за големия и безапелационен успех на нашите в Самоков.
Петьо Дочев отново се доказа като голям специалист и блестящ треньор, тактик и ръководител, а Ели и Йони бяха сред „двигателите“ на отбора му, с най-постоянни и стабилни игри във всички мачове.
Баракова игра успешно като титулярка  в трите срещи на нашите в „Арена Самоков“ – срещу Азербайджан, Австрия и Русия, а Николова влизаше пък винаги повече от успешно на смяна и се оказа скритият „коз“ на Дочев по диагонала. Двете са и с отлични показатели от представянето си, сочи статистиката. Сред съдийската колегия бе и друг местен рефер Атанас Върбанов, а подготовката на „лъвиците“ близо три седмици бе в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram