Двойка на „Киара-Н“ остави без дъх конкуренцията в Стара Загора

Танцовата двойка на клуб „Киара Н“ и школата по спортни танци при Читалище „Искра“ Христиан Въгляров и Виктория Петрова се представиха като за „отличен“ на състезанието за Купа Стара Загора и държавния открит турнир, част от календара на Българската федерация по спортни танци, организирани за седми път от Клуба по спортни танци „Загора Данс 2005“ и Община Стара Загора. Дуетът на треньорите Николай Тенев и Антония Каярова е с две първи места, златни медали от Купата и Открития турнир, съответно, при юноши старша възраст и клас 15 В. Двойката на „Киара Н“ завоюва своите поредни купи в програмата на стандартните танци.

С пето място в Купа Стара Загора са Иван Матанов – Полина Куцарова, който пък печелят призовите си места в турнирите на БФСТ при латино-американските танци. Този път малшанс ги остави извън призовата тройка. Близо до медал, с четвърти места в Открития турнир са Мартин Вакавлиев – Тиана Кочешева (клас 15 С) и Кристиан Халачев – Далия Димитрова (клас 18 С). При малките двойки, клас 9 Е, Лазар Илучев и Ивайла Кочешева станаха пети на финала.

С медали в турнирите на старозагорския клуб са две от двойките на КСТ „Роза“, с треньори Петър и Ваня Радеви. Със сребро в Купа Стара Загора, клас 15 В, на „латина“ приключи участието в съсезанието за Николай Ламбов и Габриела Инджова, а в клас 15 Д Никола Христов – Катрин Петрова са с четвърто място. В държавния турнир двойка на клуб „Роза“ също печели сребърни медали. Това са младите надежди на треньорския тандем Радеви – Никсън Цветков и Александра Дечева, които играят в клас 18 С+С. Николай Ламбов и Габриела Инджова имат и четвърто място в състезанието. В двата турнира най-големите представители на клуба Стоян Петров и Елис Табакова завършиха с четвърти места (в клас 18 А+А), стандартни танци.

Турнирът на старозагорци се организира от 2012 г. Тази година в него участваха над 400 състезатели от всички краища на страната – София, Бургас, Шумен, Перник, Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Монтана, Казанлък, Нова Загора, Сливен, Ямбол, Русе, Чирпан, Варна и др.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram