Бронз за клуб „Севтополис“ в спортната стрелба

От 22 до 24 април в Стара Загора се проведе Държавният турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“ с малокалибрено оръжие. Клуб „Севтополис“ участва в него с четирима състезатели, от които един спечели медал и място сред най-добрите девойки в спортната стрелба. На пушка възпитаничката на Нели Йончева Дарина Петрова заслужи бронзови медал, следвана от друга казанлъчанка – Ирина Христова. В стрелбата с пистолет клуб „Севтополис“ участва при юношите с Атанас Янев, а при мъжете с Матей Мачев. При оспорвана конкуренция, Янев приключи състезанието с пето място, а Мачев е шести.

Организатори на надпреварата са Община Стара Загора, Български Стрелкови Съюз и Клуб по спортна стрелба „Августа 1992“. Състезанието бе част от Държавния спортен календар, а реализираните резултати важат за покриване на нормативи за участие в Европейското първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие за юноши и девойки.

Турнирът е в чест на заслужилия майстор на спорта и дългогодишен треньор в клуб „Августа 1992“ Стоян Динев Пенчев. Благодарение на неговия труд от 1978г до 1986г. спортната стрелба в Стара Загора повиши значително своята популярност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram