Пак призови отличия за гимнастичките на СК „Розова долина“

Възпитаничките на треньорката Мариана Ламбова завоюваха нови, призови отличия от ХХIII Международен и Държавен турнир по художествена гимнастика“ Фея под липите“ в Стара Загора, организиран от СК „Елит“. В двата състезателни дни – на 20 и 21 април, гимнастичките на СК „Розова долина“ отново покориха върховете при ансамблите. И двете съчетания на отборите ни, на лента и обръчи получиха най-високите оценки и бяха класирани с първи места. Златните медали са за девойки младша възраст до 10 години на обръчи и девойки младша възраст – ленти. Ансамбъл, родени 2011 година са носители на бронзови медали. Съставът на девойки младша възраст е пети в съчетанията с бухалки. Седмо и девето място завоюваха ансамбъл на СК „Розова долина“ -родени 2010 г. и девойки младша възраст до 10 години в представянето с топки.

Казанлъшките състезателки спечелиха и медали в индивидуалната надпревара. Никол Илучева е с две втори места на обръч и многобой. Съотборничката й Никол Братованова е притежател на сребро от надпреварата с въже. С по два бронзови медала на финала на състезанието са Неделина Неделчева –(обръч и топка) и Йоана Добрева (без уред и топка). С четвърто място приключиха участието си в турнира на старозагорци Виктория Паскова (топка) и Ирем Чауш (без уред).

В традиционния турнир на клуба-домакин участваха състезатели от Молдова и представители на най-големите школи в художествената гимнастика – от София, Варна, Пловдив, Бургас, Кюстендил, Мездра, Стара Загора, Раднево, Гълъбово, Хасково, Елин Пелин, Ямбол, Перник и Търговище. Проявата се проведе в спортната зала „Иван Вазов“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram