Казанлъшки талант ще се обучава в академията на „Манчестър Юнайтед“

Юношата на „Берое“ и възпитаник на школата на ФК „Розова долина“ Монир Ал Бадарин (роден 2005 г.) ще изкара едноседмичен престой в най-успешната английска академия – тази на „Манчестър Юнайтед“ заедно със съотборника си Красимир Тодоров (роден 2004 г.). През миналото лято Красимир и Монир се представиха силно по време на едноседмичната си визита заедно със своя треньор Радостин Александров в „Лестър“. Тогава те оставиха отлични впечатления, като записаха по гол и асистенция в двубой за „лисиците“ срещу „Кристъл Палас“.

Силните изяви на двамата не останаха незабелязани и от „Галатасарай“, който също има интерес към тях, след като отборът на Берое, набор 2004 г., победи шампиона на Турция с 5:1, а Красимир и Монир имаха силно представяне и в този мач.

Сега момчетата ще имат възможност да впечатлят треньорите на един от най-големите клубове на Острова.

 

 

„В „Юнайтед“ са добре запознати с качествата и на двамата. Те ги следят от началото на годината и решиха да ги поканят, за да потренират с тях. И двамата са изключителни таланти, които освен че имат страхотни качества, са много, много трудолюбиви и отдадени и това прави разликата за тях от много от техните връстници“, заявява треньорът на момчетата Радостин Александров.

„Където и да отидем те оставят страхотни впечатления – миналата година Монир бе награден на турнир в Италия за най-добър халф, макар че бе една година по-малък от всички и впечатли повече дори от халфовете на „Ювентус“ и „Торино“. Показателите на Красимир пък са изключителни. През изминалите месеци имах възможността да наблюдавам U13 и U14 на „Лестър“, „Манчестър Юнайтед“, „Манчестър Сити“, „Ливърпул“, „Барселона“, „Кристъл Палас“, „Еспаньол“ и „Нотингам Форест“ и все още не съм видял играчи, които да впечатлят толкова, колкото го правят тези двамата когато са заедно на терена. Тази възможност е напълно заслужена за тях и им пожелавам късмет, защото имат всичко останало, което се изисква за нивото на отбор като „Манчестър Юнайтед“, допълни Александров.

Двете момчета ще пътуват заедно със своя треньор на 6 май и ще се приберат на 13 май.

Източник: Viasport.bg

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram