Турнир „Севтополис“ събра новите надежди на атлетиката

Шестата на младежките олимпийски игри в Аржентина Яна Копчева бе специален гост за поредното издание на казанлъшкия турнир „Севтополис“, организиран от ЛК „Цветанка Христова“. В празничния за християнския православен свят неделен ден, на Цветница стадион „Севтополис“ събра тук най-успешните млади атлети от Сливен, Хасково, Разград, Трявна, Русе и Велико Търново за традиционното хвърляне на диск и гюле извън календара на БФЛА. Плевенчанката Яна Копчева  без съмнение е едно от най-мощните оръжия на българската лека атлетика. Носител е на шампионска титла и национален рекордьор при девойките под 18 години в тласкането на гюле.

С успешно представяне в турнира на домакините от Казанлък, силното момче от лекоатлетическия ни клуб Алекс Топалов се окичи с още четири златни медала. Възпитаникът на Светла Миткова победи и в четирите дисциплини, в които участва – на диск и гюле при младша и старша възраст. С два сребърни медала остана Калоян Жеков – на гюле (младша възраст ) и на диск – при старшата възраст. Бронзов медал на гюле завоюва Християн Кръстев (юноши старша възраст).

След контролното състезание за нашите момчета и юноши, още утре следва ново изпитание пред атлетите – ежегодният Мемориал „Цветанка Христова“ в София. В него ще участват и възпитаниците на СКА „Пендарева“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram