„Марица“ се класира за финал в Казанлък

За втори път „Марица“ надигра „Казанлък Волей“ с 3:0 (25:18, 25:13, 25:13) и успя да намери място на финалите в женското волейболно първенство за поредна година. Пловдивчанки спечелиха убедително и този път, благодарение на своя опит и класа срещу състезателките от девически гарнитури на Казанлък. По регламент, трети мач между двата отбора няма да има, тъй като „Марица“ спечели и двете срещи, с което се класира на финал срещу „Левски“.

С последния мач от първенството, „Казанлък Волей“ запази четвъртото си място в таблицата на най-добрите ни женски отбори, макар през този сезон отборът ни да игра със състезателки на ученическа възраст срещу жени, с много повече опит и стаж във волейболния спорт. С доста по-малко бюджет и подмладен състав през този сезон „Казанлък Волей“ успя да отстои позиции на водеща школа във волейбола, независимо от резултатите, които показваше през втория полусезон. За мачовете от Купа България обаче, стартиращи на 1 май в София, от местния клуб заявиха, че ще картотекират бивши състезателки, които имат достатъчно самочувствие и опитност, с кариера в чужбина, и на които ще се разчита за медал от турнира за националния трофей.

Срещу маричанки „Казанлък Волей“ днес игра в състав: Пламена Кораменова, Елица Баракова-капитан, Диана Казакова, Елизабет Георгиева, Златена Салабашева, Янита Борисова, Виктория Ветчакова, Йоана Николова, Радостина Маринова, Мария Кривошийска и Василена Папанова.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram