Започват финалите от първенството за девойки-старша възраст

Казанлък е домакин на финалите от държавното първенство по волейбол на България за девойки под 20 години. Спорът за титлата е ще се проведе от 21 до 25 април в спортната зала “Багира“. Във финалите участват осем отбора, които ще бъдат разделени в две групи по четири тима. Разпределението на двата потока ще стане ясно на 20 април, като вечерта е техническата конференция за турнира.

В груповата фаза се играе всеки срещу всеки. Първите два състава оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за златото, победените за трето място.

Заелите трето място в двете групи ще се изправят един срещу друг за пета позиция в крайното класиране. Завършилите на четвърто място в групите ще се срещнат в спор за седмата позиция в крайното подреждане на първенството.

След изиграването на последната заключителна  квалификация в София станаха ясни и всичките осем финалисти. Това са домакините от „Казанлък Волей“, отборът на „Левски“ София, ЦСКА, „Марица“ (Пловдив), „Перун“ (Варна), „Пирин“ (Разлог), ЦПВК (София) и „Ахил“ (София).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram