Казанлъшките „лястовици“ с първи старт за годината

От години Купа „Долината на тракийските царе“ открива колоездачния сезон за подрастващите, но в последните сезони състезанието се изтегля в началото на лятото и съвпада с кулминацията на Празника на розата. КК „Печенеги“ и Пазарджик имаха честта да открият състезанията на шосе, а „лястовиците“, в доста обновен състав, стартираха от Парк-остров „Свобода“.

Воден от Иван Карапетров, един от най-успешните в историята български треньори в колоезденето, отборът на Казанлък, изграден от млади и дебютиращи в стартовете колоездачи, участва в двете възрастови групи – момчета старша и юноши старша възраст. С най-успешно класиране, седмо място при момчетата от 34 участника, е Христомир Дончев, а Стилиян Стойчев завърши с 11-то място. Групата трябваше да измине 18, 2 км. Трима от юношите на КК „Лястовица“ пусна треньорът на казанлъчани в критериума (39 км.), където стартираха 21 състезателя. С 11-то място завърши Златин Вълчев, Нелин Дончев е 15-и,  а 18-и – Венко Радев.

Следващото състезание е в Бургас на 21 и 22 април. Иван Карапетров отскоро работи в колоездачната школа на казанлъчани, с новото поколение състезатели на клуба. Той е сред най-успешните български треньори. Бе наставник на националния отбор на Словения и на клубен отбор, работи в школата на „Хемус“ Троян и „Несебър“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram