Ултрамаратонът на Велико Търново с казанлъшко участие

За трета година в старата българска столица се проведе „Търново Ултра 2018“ – маратон по планинско колоездене и планинско бягане. Организаторите от СК “Браун тим” имат желание и успешно превръщат това състезание в едно от най-посещаваните и класни в България, с все повече привърженици и от чужбина. Освен с невероятни гледки по живописното трасе, състезанието се отличава и с величествените места за старт и финал. Началото тръгва от хълма Трапезица, а финалът е в крепостта Царевец. В програмата бяха включени 45, 25 и 12 км. бягане и 35 км. маунтин байк.

Силните на представянето в планинските стартове колоездачи от Казанлък тази година бяха отсрамени от единствения участник сред ветераните Таньо Танев. В конкуренция на български, румънски и гръцки състезатели казанлъчанинът завърши със 17-то време от 76 участника при мъжете, а при „мастърс“, над 40-годишните състезатели, 69-годишният Танев държи шесто време.

С много добро представяне са и бегачите от Казанлък Владимир Пенев и Красимира Желязкова, с 11-то и 4-то място в своите групи, при изминаването на маршрута от 6 км. Над 400 ентусиасти стартираха в международното състезание по планинско бягане  „Търново Ултра”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram